17. mai-leker du kan leke inne

To gutter i dress med bukseseler og sløyfe

Regn og kaldt på nasjonaldagen? Her får du tips til morsomme 17. mai-leker for barn. Lek hjemme, gjerne innendørs, for da gjør det ingenting med dårlig vær!

17. mai er barnas dag og hva er det barn elsker? Jo, de elsker å leke! Under ser du fem morsomme leker som blir populære blant barna.

Fiskeleken

En fisketur i stua med godteri på kroken sier ingen nei til. For å gjøre det veldig enkelt kan du bare knyte en klesklype på en snor og bruke denne som fiskestang.

Henger du opp et laken, kan barna for eksempel fiske i trappen slik at den som henger på fangsten sitter skjult. Lag små poser slik at man må fiske flere ganger. For ekstra humorpoeng kan du i tillegg henge på en sokk eller en tom dorull innimellom.

Hatteleken

Hatteleken er broren til den velkjente stolleken. Leken starter med at alle sitter i en ring, og én vilkårlig starter med hatten på hodet. En person må være musikkansvarlig og kan derfor ikke bli med. Når musikken starter flytter man hatten fra hode til hode.

Den som har hatten på hodet når musikken skrus av, er ute av leken. Vedkommende går ut av ringen, de andre setter seg nærmere og fortsetter leken på samme vis. En person går ut hver gang, helt til kun én person sitter igjen. Det er personen som går av med serien og får tittelen «hattemesteren».

Hemmelig oppdrag

Hemmelig oppdrag er et spill som enkelt kan spilles rundt middagsbordet – og her gjelder det å holde maska. Før alle setter seg til bords, legger du en lapp under hver tallerken. På hver lapp står det et unikt oppdrag man skal gjennomføre i løpet av middagen. Det kan for eksempel være at man kun kan snakke om været eller at man skal gjemme bestikket til sidemannen.

Her velger man helt fritt, men tilpass gjerne etter aldersgruppen. Målet er å komme seg gjennom hele middagen uten at noen gjetter ditt oppdrag.

Klassikerne

De gode, gamle klassikerne er egner seg også godt når man skal leke inne: Hviskeleken, gjemsel, gjetteleken, mitt skip er lastet med og limbo. Du kan også finne frem en kortstokk eller et brettspill. Kanskje det er på tide med et nytt spill?