Velkommen til Grønland Basar

forside

Og nyt nydelig mat fra våre spisesteder!

Grønland Basar er et lite kjøpesenter på Grønland. Vi besøkes oftest av dem som bor i gamle Oslo, men vi får også besøk fra mennesker som kommer langveisfra som vil oppleve den gode atmosfæren, de spennende butikkene og restaurantene og de hyggelige menneskene som jobber her. Grønland basar har et mangfoldig, flerkulturelt tilbud og stor historisk forankring med Oslo Ladegård og Gamle Aker kirke som sentrum.

Grønland Basar består av en ny del (Tøyenbekken) og en gammel del (Tøyengata) Bygningene i Tøyengata er bygninger fra tidlig 1800 tallet og som nå er verneverdige. Grønland var det gresskledde, grønne området mellom Gamlebyen (Oslo) og Nybyen (Christiania) Til Grønlands Torg (kalt «Kutørjet») kom bøndene med slaktedyrene sine. I 1911 ble det bygget slaktehus og gartnerhall her, så handel har alltid vært en stor del vårt område.

Vi på Grønland Basar er stolte av all historien som finnes i området og på senteret vårt. Grønland er fortsatt en stor del av handelsbildet i Oslo, og hos oss finner du 4 spisesteder, dagligvare, apotek, vinmonopol, skredder, gullsmed, neglesalong, frisør for å nevne noen.

Vi er stolte av alle våre leietakere og videre kan du lese litt om våre spisesteder og hva de står for. Bon appetit!

Har du lyst til å kjenne på følelsen av at du er på et kjøkken i et privat hjem i Kina? Da bør du besøke vår restaurant Kinabolle!

KINABOLLE
Kinabolle

Kinesisk kultur på Grønland Basar

Cuiming Pang som driver Kinabolle, slet med finne autentisk, kinesisk mat etter at hun flyttet til Oslo fra Kina. I og med at hun ikke var helt fornøyd med det restaurantene her kunne tilby henne, startet hun like så godt sin egen restaurant.

Det å kombinere mat og kultur er viktig for Pang. Det har stor verdi å samle mennesker og lage mat sammen. Kinesere er et veldig samlet folkeslag og gjør ting sammen. Nordmenn kan ofte være litt mer lukket. Pang vil gjerne gi kinesisk kultur til nordmenn og andre som bor i Norge. Kinabolle skal være et sted alle kan besøke uansett bakgrunn. Derfor tilbyr hun noe mer enn bare å spise i restauranten.

Tips: Kinabolle tilbyr matlagingskurs! Kinabolle tilbyr grupper å komme og lage mat sammen med henne og hennes ansatte. På disse kursene kan man lære hvordan man lager dumplings og andre retter fra det kinesiske kjøkken. Man lager maten sammen og spiser den sammen. The chinese way of dining together.

LaVilla
LA VILLA CAFÉ BAR RESTAURANT
LaVilla

Tyrkisk mattradisjon

La Villa ønsker velkommen til en uforglemmelig matopplevelse med autentiske smaker fra Tyrkia. Restauranten eies og drives av Cello og hans familie som kommer fra Tyrkia. Familien har vært i restaurantbransjen i over 20 år. La Villa har en meny som er designet for den som elsker tyrkisk mat. Restauranten har en avslappende atmosfære i koselige lokaler. Hos La Villa får du tradisjonsrik og moderne mat, og menyen passer for enhver smak. Når været tillater det, kan du benytte restaurantens uteservering mens du nyter synet av det yrende folkelivet som Grønland har å by på.

CASABLANCA COFFEESHOP

Grønland basars lille cafe

Nazir åpnet Casablanca på Grønland basar i 2017. Han serverer baguetter, sambusa, falafel, kaker og alle mulige kaffetyper. Hos Casablanca får du ferske råvarer og kyllingen han bruker i baguettene er halal. Han har også flere veganske retter så alle kan spise hos Nazir.

Kaffen han lager er basert på økologisk kaffe fra Etiopia. Den mest populære er cortado, men du får akkurat det du ønsker deg etter din smak.

Nazir endrer menyen etter årstidene. Mot sommeren blir det mer grønnsaksbaserte produkter. Nå har han vegansk falafel på menyen som har blitt veldig populær. Sambusa med kjøtt eller bare grønnsaker er også blant bestselgerne. Hver gang han legger til noe nytt på menyen tilbyr han smaksprøver til kundene. Kom innom og nyt en stille stund på Casablanca eller ta med deg maten hjem.

MAX HAMBURGER

Hamburger med samfunnsansvar

MAX Hamburger er en svensk familieeid bedrift som ble grunnlagt i 1968. Max hamburger tar samfunnsansvar på alvor. Med bransjens overlegent bredeste tilbud av grønne burgere, med lav klimapåvirkning.

I 2008 ble MAX Hamburger verdens første restaurantkjede til å klimamerke menyen og klima kompensere 100 % for alle utslipp fra gårdbrukerens jord til gjestens bord. Fra 14. juni 2018 har MAX som verdens første matbedrift vært klimapositive, noe som innebærer at de binder mer klimagasser ved hjelp av treplanting enn hele verdikjeden slipper ut. Trærne suger opp tilsvarende 110 % av utslippene.

31. mai 2022 har Max Hamburger vært på Grønland basar i 10 år! Vi gleder oss til mange flere år med en hamburgerkjede som serverer de beste hamburgerne samtidig som de er en positiv kraft i samfunnet.

Visste du at MAX Hamburger reduserte totale utslippene med 10% per inntjent krone i 2016, og ytterligere 5% i 2017? Senest i løpet av 2022 skal annethvert måltid hos kjeden være fritt for rødt kjøtt. Målet er å redusere klimautslippene med 30% på sju år (fra 2015 til 2022).